Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pár slov na závěr

 

Vždycky jsem se považovala za běhající turistku, k turistice a k poznávání neznámého a tajemného mám blíž než k závodění - nejsem závoďák.

Jana Požgayová

 

K tomu, aby si člověk šel zaběhat, potřebuje jen svoje vlastní rozhodnutí, nic víc!

Karolína Jeníková

 

Běhání je ideální způsob, jak se držet v kondici, udělat něco se svojí váhou a pro toho kdo rád něco překonává, tak se stane běh neustálou motivací.

Milan Kubička

 

Sport člověka formuje a učí ho nejen vyhrávat. Učí ho i pokoře, protože porážky člověka posilují psychicky, mentálně i fyzicky. Po porážkách má člověk motivaci k větší aktivitě.

Jaroslav Čech

 

Není důležitý, jaký sport děláte, ale je důležitý, aby vás to bavilo a měli jste z toho dobrý pocit.

Martin Lukeš

 

Nějak mne to mele, ještě, že mám běh, ten pomůže...

Erich Rinka

 

S běháním jsem prožil téměř celý svůj život. Procestoval jsem mnoho zemí, poznal spoustu lidí a jejich kultur, zažil mnoho radosti z vítězství a překonání překážek, ale i zklamání z proher a neúspěchů. Ale i v nejtěžších životních chvílích, kdy jsem se cítil totálně na dně, jsem obul maratonky a „šel to rozběhat“.

Jaroslav Kaše

 

Chůze a běh jsou pro člověka stejně přirozené jako spánek a jídlo. Zapomeň na auto a další vymoženosti a kam jen můžeš, dojdi pěšky, doklusej, dojeď na kole. Uvidíš, jak snadno se můžeš propracovat k duševní rovnováze a pocitu štěstí.

Petr Štěpánek

 

Hlavní je, aby nás běh bavil.

Miroslav Kratochvíl

 

Prostřednictvím běhání jsem se rozhodl udělat něco i pro druhé. Když jsem přemýšlel, které minoritě věnovat své úsilí a sympatie, intuitivně jsem se rozhodl, že lidem pomáhá kde kdo. Ale na zvířata, naše malé bratry a sestry, se zapomíná. Takže pokud chcete vašemu běhání dát i další význam, pojďte běhat třeba taky za zvířata.

Štěpán Teplý

 

Nemluv o sobě špatně. Svět kolem tebe to vždy rád udělá za tebe. (Sri Chinmoy)

Chodím pravidelně do Stromovky na Běh 2 míle s úsměvem, a vždy si tam vezmu cedulku s nějakou jeho myšlenkou. Poprvé jsem tam byla v červnu 2010, pár dní po smrti tatínka, a akorát tam na mě koukala cedulka „Nezáleží na tom, co se ti stane, ale na tom, jak to přijmeš“. Vždy když tam přijdu, je to, jako bych vkročila do jiného světa. Všichni se usmívají a jsou laskaví a vstřícní k druhým.

Helena Vavrušová

 

Moudra už tady bylo dost, ne? Jdu se raději proběhnout...

Vlastimil Dvořáček

 

Asi to, co máme na longrunských tričkách - proč běhat ve všech pádech a slovesných třídách: Běh je přirozený pohyb. Bez běhu není života. Co vlastně k běhu potřebujeme? Hledáte pohyb, který by vás opravdu bavil? Volte běh! O běhu a běhání zábavně. Během k lepší kondici a postavě. Běhám, tedy jsem. Běháš stále ještě sám nebo sama? Pták létá, ryba plave a člověk běhá, řekl kdysi slavný běžec Emil Zátopek. Běháme o závod i pro radost. Běháte, a ještě neznáte Longrun? Je čas to napravit! Víte, že malé děti při svých hrách běžně naběhají až patnáct kilometrů? Běhal (-a) bych, ale... tak se nevymlouvej a běhej! Kolik máš naběháno? Běhajíce, přijdu na spoustu skvělých nápadů...

Vanda Kadeřábková-Březinová

 

Přála bych všem hodně zdraví. Jestli mohu poradit tak k tomu přispěje:

1. Pravidelný pohybový režim

2. Střídmost v jídle

3. Dobré mezilidské vztahy

Hana Dvorská

 

Maratón je krásná disciplína a moc bych si přál, aby ten, kdo na tuto trať nastoupí, byl na její absolvování po všech stránkách připraven, jinak je to hazard.

Alexandr Neuwirth

 

Tělo je stvořeno pro pohyb, ne pro gauč!

Radek Leszczynski

 

Pohyb je dar, tak si ho užívejte, dokud to jde.

Hana Vejrostová

 

Musíš si věřit, pak dokážeš všechno.

Věra Pospíšilová

 

Ke všemu, co v životě děláme a ohledně čeho se rozhodujeme dobrovolně, i když z jednoho hlediska by se dalo namítnout, že nic jako svobodná volba neexistuje, ale to už je zbytečně filozofický, tak k tomu všemu potřebujeme vnitřní motivaci. Bez toho motoru to nejde. A když máme to štěstí, že jsme dostatečně trpěliví se silnou vůlí, tak potom je možné se vyladit a mít ze svého těla radost až netušenou. Životním cílem je cesta, a ta není nikdy zcela rovná, čistá a dlážděná zlatem.

Lukáš Kozlík

 

Člověk by se neměl nikdy vzdávat. Ani při závodě ani v životě.

Eliška Anna Kubičková

 

Nebojte se překonávat sami sebe, všechno je to v hlavě.

Miloš Bosnovič

 

Běhání není všechno. Dokáže ale vykouzlit svět veselejším, klidnějším, pravdivým. Svede toho mnoho. Stačí věřit a nebýt líný na krok. Proto běhám.

Michal Vítů

 

Se sportem jsem poznala úžasné inspirativní lidi a nové přátele, se kterými mě pojí spousta nádherných zážitků. Někdy jsou ty momenty tak silné, že se ptám sama sebe, zda se to opravdu děje.

Marta Nikolić

 

Neklusejte v první dráze!

Ondřej Chour

 

To nejdůležitější v životě se neodehrává na dráze a ani jinde v závodním poli.

Jan Švadlenka