Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co se vám na běhání líbí či nelíbí?

 

Nic a nikoho k tomu nepotřebuju, běhám, kdy chci a jak chci, líbí se mi, že běh je spravedlivej, na rozdíl od jiných oblastí života.

Luboš Mikyska

 

Líbí se mi pocit svobody a nelíbí jen to, že jak stárnu, jde to čím dál hůř.

Zdeněk Smutný

 

Líbí se mi, že je to poctivý sport - v rallye si můžeš koupit nejlepší auto a máš velkou šanci, že budeš vepředu, v běhu ti nejlepší boty moc nepomůžou. Kdo se hodně věnuje tréninku (a regeneraci), tomu se daří na závodech. A naopak. Pozitivní je také, že běhá čím dál víc lidí. No a až tak dobrý není, že mě ti noví běžci občas porazí.

Martin Singr

 

Líbí se mi volnost, nelíbí se mi někdy ta bolest.

Milan Kubička

 

Jsem rád, když se mohu setkávat s kamarády. Je to pro mne spíš společenská událost.

Jaroslav Čech

 

Miluju běh v přírodě, když člověk běží a nasává ten klid a sílu lesa, a navíc, když je to v mých milovaných Jizerkách, tak to nemá chybu.

Martin Lukeš

 

Svoboda, běhám nejraději s muzikou. Uvolněnost, běhat se dá za každého počasí. Když jedu na dovolenou nebo kamkoliv mimo Prahu, vždy přibalím běžecké boty.

Květa Valentová

 

Že je to čistý a nezáludný sport (kromě dopingářů), měřitelný, nezávislý na názoru druhých a každý většinou běží za své.

Jaroslav Kaše

 

Přirozenost pohybu a stav blaženosti.

Petr Štěpánek

 

Po čase poznáš, že je to droga. Staneš se závislým. Tady už neplatí líbí či nelíbí.

Karel Matzner

 

Můžeš ho provozovat „jen tak“, jako třeba já, nebo závodně, jako mí přátelé, můžeš běhat, kdy a kde chceš, nikoho k tomu nepotřebuješ, ale je to prima i s přáteli. Líbí se mi ten pocit, když běžím a běží mi to, a miluju pocit ve sprše poté. A taky se mi líbí běžci a běžkyně.

Dana Škorpilová

 

Běžíš sám za sebe, na férovku. Nelíbí se mi, že se dycky zpotím a běhání je náročnější na můj pohybový aparát.

Jan Herda

 

Líbí se mi volnost pohybu v přírodě a neustálý boj s hlavou (protože běhání JE především o hlavě).

Štěpán Teplý

 

Vyloženě miluji dlouhé výběhy v lese, ať už v okolí Říčan nebo také na Šumavě.

Miloš Smrčka

 

Nelíbí se mi, když se občas zraním a nemohu běhat, líbí se mi, když zaběhnu výkon, který jsem nečekal.

Miroslav Kostlivý

 

Na běhání se dívám z té pozitivní stránky, takže se mi samozřejmě líbí. Kdyby nelíbilo, tak ho neprovozuju.

Vlastimil Dvořáček

 

Líbí se mi to, že při běhu to za tebe nikdo nedoběhne.

Vladimír Pastrňák

 

Ráda ukazuji krásu běhu a všeho kolem něj začátečníkům. Mám obrovskou radost, když se někdo chytne a začne si běhat sám a chodit dokonce na závody.

Hana Dvorská

 

Líbí se mi svoboda, ty chvíle, kdy jsem jen já a mé funění. Nic nemusím, jen si běžím. Nelíbí se mi, že jsem se k němu dostala tak pozdě. Kde já mohla bejt, kdybych ho poznala ve třiceti. A taky jsem přestala mít ráda teplo. Nejraději bych měla pořád kolem deseti stupňů, při závodech jen 3 a sněhovou přeháňku.

Leona Macháňová

 

Líbí se mi, že kromě obuvi skoro nic nepotřebuju, prodýchám se, spálím kalorie a vyplavím stres. Nelíbí se mi, že je čím dál méně míst, kam se dá v klidu vyběhnout.

Alexandr Neuwirth

 

Je tam spousta lidí, většinou dobrých a pracovitých. Podvodníků minimálně.

Otakar Pachmann

 

Vyčistí spolehlivě hlavu. Někdy při něm nemyslím vůbec na nic a jindy využiji delší výběh k cílenému přemýšlení. Někdy je to zajímavá forma meditace.

Renata Prokešová

 

Líbí se mi úžasný pocit po doběhu. Většinou, když se mi vůbec nechce, tak si běh nejvíce užiju.

Věra Pospíšilová

 

Můžu kdykoliv vyběhnout. A nezdržuju se ani zavazováním tkaniček.

Tomáš Zahálka

 

Líbí všechno. Nelíbí, že po něm nevoním.

Ilona Bajerová

 

Změna. Protože lze běhat na velmi rozmanitých místech, člověk získává nové zážitky a zkušenosti. Taky je rychlejší než turistika, dá se poznat víc míst. Nelíbí se mi někdy prostředí a lidi, kteří nesnáší běžce.

Eliška Anna Kubičková

 

Svoboda. To se mi na něm líbí nejvíc. Nepotřebuju k němu vůbec nic. Nepotřebuju drahé vybavení, nepotřebuju vlastně ani boty. A když na to přijde, nepotřebuju k němu ani trenky.

René Kujan

 

Časově a cenově dostupný sport, lidskému tělu nejpřirozenější a nejvíce osvobozující. Nelíbí se mi komerce, která se nabaluje na masovou popularitu běhu.

Petr Muras

 

Pocit svobody spojený s vnímáním přítomného okamžiku.

Jaroslav Bohdal

 

Že protivník není nepřítel, i se soupeřem si můžeš pomáhat. Nelíbí se mi, že jej někteří účelově zneužívají, chtějí z něj jen vytřískat. Bohatství, vliv. Narušují rovnováhu.

Michal Vítů

 

Líbí se mi, že je spravedlivý. Ačkoliv se jedná o individuální sport, propojuje lidi a píše inspirativní životní příběhy.

Kamil Krunka

 

Přestože nejlíp je mi s mojí rodinou, za ty roky se běhání a lidi kolem stali takovým přístavem, jistotou, kam se vždycky ráda vracím a je jedno, jestli závodím anebo běžím jen tak, podél Labe u nás v Poděbradech.

Iva Kroužilová

 

Baví mě neustále se snažit dostat ze sebe to nejlepší, získávat nové kamarády na závodech. Líbí se mi upřímnost běhání, cestování a poznávaní světa a lidí zabývajících se sportem.

Lida Ford

 

Je to individuální a navýsost férový sport, nikomu jeho snažení nemůžeš zkazit, ani on tobě. A největšími soupeři jsou nakonec stejně jenom vlastní tělo a vlastní vůle.

Radomír Novák

 

Atletika je rozhodně jeden z nejférovějších sportů, vždyť ovál vám nikdo nezkrátí. Na druhou stranu, někdy, když je toho mimo sport hodně, je trochu těžší se motivovat k vyšší koncentraci a nasazení v tréninku (pokud je na to člověk zrovna sám).

Sylvie Štiglerová

 

Líbí se mi, když to běží. Nelíbí se mi, když to pocitově neběží. Mám ráda běh na pocit, chytré hodinky k tomu nepotřebuji. Super je vždy ten pocit po doběhu, sprcha, a pak dobré jídlo. A líbí se mi pozávodní klábosení v cíli, sdílení zážitků. Líbí se mi, že máme s rodinou společný zájem - sport obecně.

Petra Kotlíková

 

Líbí se mi ta volnost a svoboda, člověk není ničím omezený, je na čerstvém vzduchu, v přírodě. Pokud pominu nějaké náročné intervalové nebo tempové tréninky, je to ohromný relax.

Ondřej Velička