Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyhrál exmistr Evropy v canicrossu

 

Nadprůměrně teplé počasí vystřídaly intenzivní srážky, které přinesla studená fronta spojená s tlakovou níží. Na podobné rozmary počasí jsou běžci zvyklí.

Chladno přetrvávalo i o minulém víkendu. V lesoparku se konal další ročník Velké ceny Hostivařské přehrady.

Dlouhá předchozí desetiletí poskytoval organizátorům zázemí bývalý pionýrský tábor na okraji lesoparku u Petrovic. Tok dějin však nelze zastavit. Prostor startu a cíle se musel změnit. Atleti z AC Kovošrot „rozbili svůj pořadatelský stan“ v Hájkově altánu.

 

Na téměř sedmikilometrovou trať hlavního závodu se vydalo 39 mužů. Hned v úvodním stoupání k vrcholu Kozince se odpojila vedoucí skupinka, v níž kromě běžců pořádajícího oddílu (svěřenců Martina Cvetlera) nechyběl ani Dušan Erbs. O svém konečném vítězství však rozhodl až v závěrečných kopcích.

Dušan žije a učí v Uhříněvsi, běhá za AC Pardubice a je předsedou královéhradeckého musherského klubu Děti severu. Před třemi lety se stal mistrem Evropy a vicemistrem světa v canicrossu. O rok později se potýkal se zdravotními problémy. V loni už opět patřil k nejlepším a na podzimním mistrovství Evropy v Děčíně doběhl hned za vítězným Jirkou Suchým.

 

(2009)