Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pětatřicátá sezóna zahájena

 

Tak už zase skáču přes kaluže. Po tříměsíční pauze jsem roztočil botky v závodě. Vstoupil jsem do své pětatřicáté běžecké sezóny.

 

V altánu u rybníka Labuť v Krčském lese už čekal uvítací výbor. Kolem prezentace se točili Venca Bůvol Šusterka, Zoltán Szaszo a ředitel závodu Petr Matiášek. Zoltán žertovně poznamenal, abych si do startovní kartičky rovnou dopsal pořadí, jaké chci. Když jsem tak promptně učinil, zdálo se, že ho to zaskočilo.

V sobotu byl jeden z nádherných dnů letošní pražské zimy a tak nepřekvapilo, že se na start náročného kopcovitého okruhu postavilo okolo stovky startujících. Muže čekaly čtyři (ženy dva) náročné kopce s celkovým součtem stoupání okolo 280 výškových metrů (u žen 140 metrů).

Na závod jsem obul Saucony Fastwich 2. Tyto rychlé čarodějky na nohou dobře seděly, „samy“ běžely a spolehlivě držely i v těch nejprudších sebězích.

Traťové rekordy překonány nebyly (Petr Losman 30:58, a Marta Vlčovská 17:54 min.). Po skončení vyhlašování výsledků a předávání cen jsme se přesunuli s canicrossařem Danem Haklem a některými dalšími běžci a pořadateli do nedaleké restaurace Harmonie, abychom probrali vše potřebné a doplnili vše ztracené.

Tma už se dávno snesla na údolí Kunratického potoka, když jsme Harmonii opouštěli. Závody přece trvaj celej den.

 

P(e)S:

Petr Matiášek "nezklamal". Do výsledků k mému jménu připsal, jako obvykle, klubovou příslušnost Hafhaf Praha

 

(2008)