Jdi na obsah Jdi na menu
 


Multivitaminový běh

 

… pořádal Martin Holan již počtvrté. Ke třem oficiálním ročníkům musíme připočítat i ten nultý.

Členitá trať vede po lučních, lesních i asfaltových (zkrátka lesoparkových) cestách a stezkách, se střídavým výškovým profilem. Nechybí nepříjemné stoupání ani dlouhý cílový seběh. Na ženy čeká jeden okruh, muži absolvují kola dvě.

Letos bylo počasí běžecky přívětivé a konkurence televizního fotbalového utkání nebyla na účasti mnoho znát. Běžci v cíli dostali i Calibrum, multivitamin s minerály.

 

Franta Roubík se postavil na start po téměř sedmitýdenní závodní dovolené. Indiáni by mu asi dali jméno „Ten, který nechodí na akce PIM, nepije pivo a nekouká na Novu“. I když si výjimečně jedno pivo po závodě dá. Ale určitě neví, jak „v ideálním světě můžete ženu vypustit“ a „jak docílit božsky hladkou pokožku“.

Vedle Pavly Valníčkové je paralympionička Mirka Sedláčková naší historicky nejznámější zrakově postiženou běžkyní na lyžích. Na trať hostivařského Běhu lesoparkem se vydala se svým trasérem Honzou Patkou.

Když vbíhali na úzkou stezku vedoucí vysoko v kopcích nad vodní nádrží, Mirka se s výkřikem poroučela k zemi. Snad menší nerovnost ...

Následující stovky metrů vedly místy, kde stačilo málo, a mohli jste padat ze stráně dolů. Navíc vás v zarostlém terénu vytrvale fackovala lesoparková zeleň.

Určitě ne běžecky vhodný terén (a závod) pro zrakově handicapovaného běžce. V Praze by se pro Mirku našli vhodnější akce.

 

(2008)