Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bez čechohoráků směrem na Dubí

 

O víkendu čeští mašeři na domácích tratích nezávodili. Sněhové podmínky v místech, kde se závody měly konat, nebyly příznivé. A tam, kde vhodné jsou, se zase zpravidla konat nesmí. Nemají to pejskaři nejen v letošní sezóně snadné, a tak vycestovali za hranice. Do Polska a na Slovensko. Spokojeněji se mohli tvářit atleti. Počasí jim letos opravdu přeje.

 

My vyrazili směrem na Dubí. Tentokrát bez pejsků. V těchto únorových dnech jsme v nedávné minulosti jezdívali přes Dubí u Teplic na psí závody na Komárku. Cílem naší dnešní trasy však bylo kladenské Dubí.

Daniel (manžel Daniely) zaparkoval v areálu učiliště. Netrvalo dlouho a celá plocha se auty téměř zaplnila. Přijeli i běžci ze vzdálených končin. Hlad po závodech je na začátku běžecké sezóny velký.

Svatojánský běh byl úvodním podnikem Poháru běžců Kladenska a Rakovnicka. Na start se postavilo 115 běžců, z toho 87 z veteránských kategorií. Tu nejstarší vyhrál čerstvý sedmdesátník Pepík Hlusička před brzysedmdesátníkem Vláďou Řápkem. Mezi padesátníky jsem měl jednatřicet soupeřů.

Vítězkou hlavní ženské kategorie se stala Helena Poborská. Při vyhlašování si připadala jako učitelka v základní škole. Za ní skončily na dalších místech desetiletá Carmen Beshirová a čtrnáctiletá Karolína Růžičková.

 

(2008)