Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

120393999_10220230885193909_7626282462675467073_n.jpg

 

Jsem vlastně taková Předělaná buňka

 

Jméno a příjmení?

Peťa Kotlíková

Klub?

TJ Slavoj BANES Pacov

 

Tvé začátky v běžeckém sportu?

Jako dítě jsem běhala za míčkem při tenisovém tréninku a zápasech, také za basketbalovým míčem v rámci basketu (ačkoli malého vzrůstu byla jsem, myslím, dobrá rozehrávačka), následně jsem chodila do atletického oddílu Pelhřimov, který vedl můj táta Pavel (Pafka) Lepič. Takže za vše může taťka a podpora mamky Blaženky (bývalá gymnastka a cvičitelka žen). Motivaci jsem nepotřebovala, v rodině se sportovalo a bavilo nás to (myslím i moji sestru Páju, která nyní trénuje děti v Pelhřimově).

Nejlepší výkony na běžeckých tratích?

MČR v půlmaratonu - 5. místo - 1:21:32 (2021). MČR 10000 m dráha - 4. místo - 36:05,63 (2021). MČR 5000 m dráha - 5. místo - 17:00,52 (2021).

Není tvůj osobní rekord na 5000 m lepší?

Ano, v rámci 1. ligy na Slavii - 16:55,23. K tomu mi dopomohla Moira Stewartová (ochotně mi dělala vodičku). Moira je borka, které fandím do budoucna a těším se na její výkony (bohužel i přes splněný limit, se na olympiádu nedostala).

Tvé další běžecké úspěchy?

Několik vítězství na dlouhých tratích v rámci 1. atletické ligy. MČR kros Praha Běchovice 2020 - 6. místo.

Tvé oblíbené pražské závody?

Velká kunratická - ženská vzdálenost 2 km (chlapům na Hrádku zatím místo nezabírám, ale láká mě zkusit si tu tříkilometrovou trať) - 1. místo v roce 2019.

Běchovice - osobák za 36:17 – 7. místo v roce 2020. 6. místo v letech 2017 a 2019.

Další osobní rekordy?

800 m - 2:19,18 (2019), 1500 m - 4:37,47 (2019), 3000 m - 9:53,39 (2018).

Snad ty osobáky půjde ještě posunout, ale chce to tu motivaci - velkou motivaci. smiley Ono při práci a dvou dětech je to těžké (ale to mají všichni, kdo běhají, že?). smiley Ale pokud máte tak skvělého manžela, jako já... smiley

Co může být pro tebe tou motivací?

Třeba, že ve vyšším věku porážím mladice?

Třeba, že mě neporazí manžel Kamil (velký sportovec, bývalý vynikající výškař, nyní běžec, cyklista, volejbalista)?

Třeba, že na mě bude táta hrdý (táta byl výborný sprinter v mládí, takže já jsem vlastně taková Předělaná buňka, měla jsem to v genech, ale rychlost jsem v mládí bohužel nerozvíjela)?

Třeba, že jsem dobrým vzorem pro své děti?

Jejda, koukám, že je super si to takhle sepsat na papír, to by člověk neřekl, proč jít běhat... mimochodem právě v těchto dnech se motivuji tím, že píšu tyto řádky a koukám na olympiádu (často u těch zlatých medailí pláču a jsem hrdý Čech).

Proč se věnuješ právě běhání?

Jednoduchá odpověď, protože mě to baví. smiley

Nezabere to tolik času, jako jiné sporty a je to skvělý výplach mozku. Bydlím v super pražské lokalitě - Komořany. Zde se dá běhat na cyklostezce, ale z 90 % běhám v lese (Točná, Čihadlo, Šance, Závist apod.), který máme za domem. Dají se zde běhat rovinky, ale je to tu perfektní pro trénink kopců. Kdo zná, tak ví, kdo nezná, tak doporučuji navštívit.

Jelikož máme rodinu na Vysočině, tak tam často kvůli dětem jezdíme. Pelhřimov a Humpolec jsou krásná města a běhat se tady dá neomezeně.

Co se ti na běhání líbí a co nelíbí?

Líbí se mi, když to běží. Nelíbí se mi, když to pocitově neběží. Mám ráda běh na pocit, chytré hodinky k tomu nepotřebuji. smiley Super je vždy ten pocit po doběhu, sprcha, a pak dobré jídlo. A líbí se mi pozávodní klábosení v cíli, sdílení zážitků.

Líbí se mi, že máme s rodinou společný zájem - sport obecně.

Co ti dává a co ti bere?

Dává mi chuť a energii do života. Bere mi koncentraci na práci. Někdy pracuji a mám pocit, že bych pracovala lépe, kdybych si šla předtím zaběhat. Že bych byla závislák? smiley

Tvůj nejbližší závod?

HUMUS - Humpolecké mistrovství univerzálních sportovců - rodinný triatlon na Vysočině, který je prestižnější než nějaké mistrovství republiky. smiley

Léto je ve znamení plavání, koupání, jízdy na kole, běhu pomálu. Takže mi to moc teď běhat nebude. Po triatlonu den odpočinku a pak začít zase více běhat a připravit se na to, abych si užila Běchovice. Předtím bude liga v Pacově a štafetový závod na Vysočině - 3 přehrady.

Tvé cíle do budoucna?

Zkombinovat práci, rodinu a běhání tak, abych byla já a všichni spokojeni. No a pokud bych ty osobáky dokázala vylepšit, budu moc ráda.

 

8. srpna 2021